پابان نامه بررسی اثرات توسعه ورزش بر فرآیند جهانیشدن ایران |
و بیان مسئله
جهانیشدن و فنآوری ارتباطات، از عوامل تعیینکنندۀ تقاضای اجتماعی و یکسان شدن آن بشمار میروند. صرفنظر از جنبه های منفی تفکر جهانیشدن، باید اذعان کرد که این پدیده در ورزش هم در حال وقوع است. بدون شک ورزش به پدیدهای جهانی تبدیل شده است. کشورهای جهان میتوانند نقاط مشترکی را در فرهنگهای یکدیگر بیابند و آن ها را تقویت کنند. در عصر جهانیشدن، بیشتر روی همکاری نزدیک میان کشورها تأکید میشود. این ضرورت از اواخر دهه پنجاه و اوایل دهه شصت میلادی به دلیل شرایط ویژه جهانی و رشد تدریجی ارتباطات بیشتر نمود پیدا کرده است فدراسیونهای بینالمللی و انجمنهای بینالمللی جام جهانی (غفوری و هنرور، ۱۳۸۶)، بازیهای کشورهای مشترکالمنافع، حضور قهرمانان ورزشی بینالمللی، تجارت جهانی پوشاک ورزشی، افزایش قدرت سازمانهای ورزشی بینالمللی،
رویدادهای بزرگ ورزشی، جهانیشدن رسانهها، مهاجرت بازیکنان و مربیان، تیمهای فراملی و توسعه ورزش و توریسم ورزشی (لوپز و ابراین[2]، ۲۰۰۰)، از مصداقهای دیگر جهانیشدن در ورزش بشمار میروند. در چنین وضعیتی میتوان ادعا کرد که هر تغییری در نگرش سایر ملتها تأثیر خواهد گذاشت و علاوه بر این میتوان انتظار داشت که تقاضای اجتماعی، نگرشها و ارزشهای جهانی دستکاریشده و روزبهروز به یکدیگر نزدیک شوند و زمانی که حتی یک رخداد کوچک را میتوان بهصورت همزمان در سراسر دنیا نظاره کرد، پیشبینی اینکه در سالهای آتی در قرن بیست و یکم تعامل مردم چگونه خواهد بود چندان دشوار نیست (غفوری و هنرور، ۱۳۸۶)، در چنین شرایطی منطقی است که پژوهش درزمینۀ
1-2 ضرورت و اهمیت تحقیق
1-3 اهداف تحقیق
1-3-1 هدف کلی تحقیق
- بررسی اثرات توسعه ورزش بر فرایند جهانیشدن ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
1-3-2 اهداف اختصاصی
- بررسی دیدگاه متخصصین و کارشناسان مدیریتورزش در خصوص اهمیت پدیده جهانیشدن در داخل کشور
- بررسی اثرات توسعه ورزش بر جنبههای اقتصادی فرایند جهانیشدن ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
- بررسی اثرات توسعه ورزش بر جنبههای سیاسی فرایند جهانیشدن ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
- بررسی اثرات توسعه ورزش بر جنبههای فرهنگی فرایند جهانیشدن ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
-
- بررسی اثرات توسعه ورزش بر جنبههای اجتماعی فرایند جهانیشدن ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
- بررسی اثرات جهانیشدن بر توسعه ورزش ایران از دیدگاه متخصصان و کارشناسان مدیریت ورزش
1-4 محدوده تحقیق
محدودههایی که در این تحقیق توسط محققین اعمالشده شامل:
محدوده مکانی: محدوده مکانی این تحقیق کشور ایران میباشد.
محدوده زمانی: پرسشنامه های این تحقیق در تابستان و پاییز 1392 پخش و جمع آوری شد.
نمونههای تحقیق: نمونههای آماری این تحقیق شامل متخصصان و کارشناسانی از اساتید مدیریت ورزشی و دانشجویان دورۀ دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه های سراسر کشور میباشد.
1-5 پیشفرضهای تحقیق
سؤالات مورد استفاده در پرسشنامه طرح تحقیق اهداف این تحقیق را بهدقت مورد ارزیابی قرار میدهد.
نمونههای تحقیق با علم، آگاهی و صداقت به همه سؤالات پرسشنامه پاسخ دادهاند.
روشهای آماری تحقیق از جامعیت و کفایت لازم برای تجزیهوتحلیل اطلاعات برخوردارند.
نتایج حاصل از این تحقیق موجب ایجاد زمینهای برای افزایش اطلاعات و دانش مدیران و متصدیان کشور راجع به اثرات ورزش بر فرایند جهانیشدن کشور خواهد شد. همچنین نسبت به اثرات جهانیشدن بر توسعه ورزش کشور نیز آگاهی خواهند یافت.
پاسخدهندگان این تحقیق دارای سطح مناسبی از آگاهی نسبت به ورزش و جهانیشدن بوده اند و با دقت به سؤالات پرسشنامه پاسخ دادهاند.
1-6 تعاریف واژههای عملیاتی
ورزش: تمامی فعالیتهای رقابتی و غیررقابتی که فرد یا افراد آن ها را بهصورت سازمانیافته و غیر سازمانیافته انجام میدهند و دلیل انجام آن لذت بردن، سلامتی، تمرین و یا برای بالا بردن سطح اجرا است (استاندون[11]، ۱۹۹۹).
توسعه: توسعه مجموعه ای از فعالیتهایی است که علاوه بر توسعه و تعالی زندگی نسل حاضر به حمایت از نسلهای آتی نیز عنایت دارد و بر اساس آن، شرایط انسانی و وضعیت محیطی بهطور همزمان موردتوجه قرار میگیرد (مسعود نژاد، 1390).
جهانیشدن: جهانیشدن، فرایند تغییر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که به ایجاد روابط بیشتر و درآمیختگی فزونتر جهان منجر میشود. محو شدن مرزهای جداکننده جهان و حرکت تدریجی جهان بهسوی نوعی همگنی یا همگونگی بیشتر در عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که درواقع میتوان آن را نوعی حرکت از کثرت به وحدت دانست (شجاعی زند، 1382).
[سه شنبه 1400-05-05] [ 06:26:00 ق.ظ ]
|