بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند |
و پسازآن به بیان مسئله و اهمیت و ضرورت پژوهش پرداخته خواهد شد. سپس اهداف، فرضیات و مدل مفهومی پژوهش بیان خواهد گردید و درنهایت استفاده کنندگان از پژوهش، قلمرو زمانی، مکانی و موضوعی پژوهش، تعاریف مفهومی و عملیاتی واژهها ارائه خواهد شد.
1-2 بیان مسئله
دنیای امروز تجارت در عصر فرا رقابتی قرار دارد، دورانی که در آن برندهای قوی بینالمللی وارد عرصههای گوناگون تولیدشدهاند و بقای شرکتهای بزرگ از سوی رقبا با تهدید مواجه شده است. برای برخورد با این مسئله شرکتهای نامدار باید ضمن ارزیابی وضعیت فعلی جایگاه برند خود و چگونگی درک مصرفکنندگان از آن، در پی حفظ و تقویت جایگاه خود و ارتقای آگاهی مصرفکنندگان از برند خود باشند (محمدیان و همکاران، 1389).
در تحقیق حاضر که در صنعت بیمه و در بین مشتریان شرکتهای بیمهایران استان کرمانشاه انجام شده است، بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی[3] و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم[4] موردبررسی و آزمون قرار گرفته است.
صنعت بیمه اشخاصی را که متحمل لطمه، زیان یا حادثهی ناخواستهای شدهاند قادر میسازد که مشتریان پیامدهای این وقایع ناگوار را جبران کنند. خسارتهایی که به این قبیل افراد پرداخت میشود از پولهایی تأمین میشود که برای خرید بیمهنامه میپردازند و با پرداخت آن در جبران خسارت یکدیگر مشارکت میکنند. بیمهگران خطرهای احتمالی را بهخوبی میشناسند و احتمال وقوع آن ها را میدانند؛ بنابراین، میتوانند میزان حق بیمههایی را که هر شخص باید بپردازد به نحوی محاسبه کنند که مبلغ جمع آوریشده، برای جبران خسارتهایی که پیش خواهد آمد، کافی باشد.
بدیهی است که تنها تعدادی از آنان که خود را بیمه کردهاند نیاز به جبران خسارت از محل مبلغ جمع آوریشده خواهند داشت. بر این اساس، مقدار حق بیمهای مربوط به هر نفر متقاضی بیمه با توجه به دو عامل مهم محاسبه میشود: نخست، اینکه بهطورکلی، احتمال بروز خسارت در آینده چقدر است و دوم، آنکه احتمال وقوع حادثه برای بیمهگذار متقاضی بیمه بیشتر یا کمتر از میانگین احتمال خطر باشد. درواقع وظیفهی «بیمه» فروش آرامش به بیمهگذار (مشتری) است.
1-3 اهمیت و ضرورت پژوهش
اندیشمندان مختلف، تعاریف متعددی برای وفاداری ارائه کردهاند که این موضوع با توجه به مفهوم چندبعدی و پیچیده وفاداری قابلقبول است (سادرلند،2006).
وفاداری، عامل مهمی در هر نوع از تصمیمگیری مدیریتی و تحلیل مالی است. نرخ برگشت مشتری (تمایل به استفاده مجدد از خدمات) جزء حیاتی در تحلیل ارزش دوره عمر و ابزاری برای فراهم کردن تصمیمگیریهای کوتاهمدت است؛ بنابراین محاسبه سود هر مشتری برای سازمان بسیار مهم است، منتهی با توجه به فلسفه فعالیت نامحدود سازمان، بهتر است که این محاسبه در یک مفهوم بلندمدت موردتوجه قرار گیرد (هنری،2000).
صاحبنظران دانش بازاریابی، مزایای زیادی برای وفاداری و رضایتمندی مشتری شمرده که برخی از بارزترین آن ها عبارتاند از: کاهش هزینههای جذب مشتریان جدید، کاهش حساسیت مشتریان به تغییرات و قیمتها، منافع حاصل از ارزش طول عمر مشتری، عملکرد مثبت از طریق افزایش قدرت پیشبینی و افزایش موانع برای ورود رقبای جدید (جی،2008).
نتایج مطالعات صورت گرفته نشان از تأثیر ویژه شخصیت برند بر روی ادراکات مشتریان از کیفیت محصولات در کنار اثرگذاری اعتبار شرکت روی ادراکات مشتری و وفاداری است (سیدجوادین و همکاران،1389. (در این تحقیقات نشان دادهشده که مشتریان، ایجاد ارتباط با برندها را طبیعی دریافتهاند و آن ها را با ویژگیهای مختلف شخصیتی همچون درستکار، شاد، فریبا، یا محکم توصیف مینمایند (مایل و شنور،2010). تا جایی که کاپفرر معتقد است که یک برند قوی به شرکت این امکان را میدهد تا عملیات متمایزتری را نسبت به رقبا انجام دهد و به ارزشها و شهرت برند خود بیفزاید) رز و هارادین،2010). مطالعات) نگیوین ولبلانس، 2001) نشان داد که درجهی وفاداری مشتریان، زمانی که ادراک مشتریان از یک سازمان بهشدت مطلوب است، به سمت بالا تمایل دارد) آنی سی موا، 2008). (بری،2000) نیز بیان داشته است ازآنجاییکه ذهنیت ما بر اساس برند شکل میگیرد، بر اساس برند انتخاب میکنیم و درنهایت قضاوت ما نیز بر اساس برند است، پس در بسیاری از بازارها و کسبوکارهایی که به تکنولوژی تولید محصولات نیاز دارند، برند نقش اصلی ایفا میکند (جوانمرد و سلطان زاده، 1388).
با توجه به افزایش قدرت انتخاب مشتریان به دلیل وجود تعداد زیاد شرکتهای فعال در صنعت بیمه اعم از دولتی و خصوصی، شناسایی عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتریان به برند توسط این شرکتها امری ضروری، مهم و اجتنابناپذیر است.
1-4 اهداف پژوهش
1-4-1هدف کلی
بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم.
1-4-2اهداف ویژه
- شناخت سازههای تأثیرگذار عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم.
- اندازهگیری عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم.
- رتبهبندی عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم.
- طراحی مدل عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم.
1-4-3هدف کاربردی
بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند با توجه به ارزش کسب شده، سرمایه کسب شده و کیفیت کسبشده[5] مشتریان از شرکتهای بیمهایران استان کرمانشاه انجام خواهد گرفت.
1-5 فرضیات پژوهش
1-5-1فرضیه اصلی
بین قابلیتهای عوامل مؤثر بر رضایتمندی و تعهد مشتری به برند بر اساس نظریه هاتس یل دریم، تأثیر مثبت و معناداری وجود دارد.
1-5-2 فرضیات فرعی
- ارزش کسبشده[6] بر رضایتمندی از برند[7]، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- ارزش کسبشده بر تعهد به برند، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- سرمایه کسبشده بر رضایتمندی از برند، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- سرمایه کسبشده[8] بر تعهد به برند، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- کیفیت کسبشده بر رضایتمندی از برند، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- کیفیت کسبشده بر تعهد به برند، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- رضایتمندی از برند بر محرک تعهد[9]، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- رضایتمندی از برند بر استمرار تعهد[10]، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- تعهد به برند بر محرک تعهد، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- تعهد به برند بر استمرار تعهد، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- محرک تعهد بر مفهوم بازخرید[11]، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- محرک تعهد بر مفهوم وفاداری، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- استمرار تعهد بر مفهوم بازخرید، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
- استمرار تعهد بر مفهوم وفاداری، تأثیر مثبت و معناداری دارد.
[سه شنبه 1400-05-05] [ 02:21:00 ب.ظ ]
|