با توجه به اهمیت آمادگی‌های بدنی (جسمانی وحرکتی) برای ورزشکاران و قهرمانان، شایــــد در زنجیره تحقیقات ورزشی درباره هیچ موضوعی تا به این حد در دنیا پژوهش نشده باشد.

در ایران نیز با توجه به محدودیت‌های تحقیقات و پژوهش‌های علمی و ورزشی که تقریبا منحصر به پایان نامه‌های تحصیلی است، حجم پژوهش‌های انجام شده در زمینه آمادگی‌های بدنی قابل توجه است. به طور آشکار، هدف از اجرای تمرینات: کسب آمادگی‌های بدنی برای شرکت در رقابت قهرمانی، بدست آوردن سازگاری‌های لازم است که بدن را در به کارگیری مهارت‌های خاص تقویت آماده و ورزیده کند.

تمرین صحیح، سبب افزایش توانایی ورزشی می‌گردد و فرد ورزیده توانایی لازم برای انجام فعالیت ورزشی سنگین و طولانی رابدست خواهد آورد (نیکبخت و دکتر حجت ا… ، 1372).

مقالات و پایان نامه ارشد
پایان نامه و مقاله

 

افزایش قابلیت‌های جسمانی وحرکتی که زیربنای آموزش و تکامل مهارت‌های ساده و پیچیده را تشکیل می دهد، زمینه ساز پیشرفت سریع عملکرد و سهولت اجرای تکنیک‌ها، تاکتیک‌ها و بکارگیری مؤثر عضلات و اندام‌های مختلف بدن با صرف حداقل انرژی و زمان می‌باشند.

معدودی از رشته‌های ورزشی از جمله ورزش پاورلیفتینگ است که دارای حرکات مختلفی از قبیل ضربه زدن، خم شدن، دویدن و عکس العمل است که این حرکات گاه آرام وگاه سریع انجام می‌گردد.

برای اجرای صحیح و در سطح بالای این رشته ورزشی تمام قابلیت‌های جسمانی بدن (سرعت، توان، چابکی، قدرت و…) باید تقویت گردد (محمد علی نژاد، 1361).

در کشور ما نیز تلاش‌هایی جهت تقویت قابلیت‌های جسمانی بدن ورزشکاران انجام گردیده و برای آماده سازی تیم‌های ملی از مربیان خاص آمادگی جسمانی استفاده می‌شود، اما در رقابت‌های بین المللی موفقیت چشمگیری نداشتند.

درسال 1375 سازمان تربیت بدنی در راستای دستیابی به روش‌های بهینه برای ارتقاء کیفیت آمادگی جسمانی ورزشکاران تیم‌های مختلف ورزشی و دستیابی به حد مطلوب و استانداردهای بین المللی به تأسیس پایگاه‌هــای ورزشی قهرمانی همت گماشت. این پایگاه‌ها مکا‌ن‌هایی برای اندازه گیری ابعاد بدن و قابلیت‌های جسمانی ورزشکاران می‌باشد و در حال حاضر انتخاب اعضای تیم‌های ملی در هر یک از رشته‌های ورزشی منوط به این است که ورزشکاران از عهده انجام آزمون‌های آمادگی جسمانی و حرکتی آن رشته خاص برآیند.

اجرای موفقیت آمیز آزمون‌ها مجوزی جهت اعزام قهرمانان به مسابقات خارج از کشور بوده است. ولی سئوال این است که آیا ارتباطی بین اجرای این آزمون‌ها با کسب موفقیت‌های ورزشی وجود دارد؟ برای پاسخ به این سئوال به اجرای چنین تحقیقی اقدام گردیده است.

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت