" دانلود پایان نامه و مقاله – رویکرد ارزشیابی مبتنی بر دارایی ها – 7 " |
“
کاهش هزینه ی سرمایه
اکثر تحقیقات قبلی در زمینه ی رابطه ی میان افشا و هزینه ی سرمایه، بیش تر بر افشای مالی تمرکز داشته اند (کوور[۵۱]،۲۰۰۱؛ پالپو و هالی[۵۲]،۲۰۰۱؛ لیوز و ویسوکی[۵۳]،۲۰۰۸)
به نظر میرسد که توافق عمومی بر این باشد که رابطه ای منفی بین کیفیت افشای مالی و هزینه ی سرمایه وجود دارد. افشای بیش تر، آگاهی سرمایه گذاران را از موجودیت شرکت افزایش داده و هزینه های سرمایه را کاهش میدهد (مرتون[۵۴]،۱۹۸۷) عقیده دارد که افشای بهتر آگاهی سرمایه گذاران را از موجودیت شرکت افزایش داده و باعث افزایش تعداد سرمایه گذاران، تسهیم ریسک و کاهش هزینه ی سرمایه ی شرکا میشود.
نتایج تحقیقات قبلی(ریچاردسون[۵۵]،۲۰۰۱؛ فرانکل و آندرسون و ولکر[۵۶]،۱۹۸۰)نشان میدهد که سرمایه گذاران آگاه از موضوعات اجتماعی، حاضر به پرداخت مبالغ بیش تری برای اوراق بهادار شرکت هایی هستند که به مسئولیت های اجتماعی خود عمل میکنند. افشای اطلاعات مربوط به مسئولیت های اجتماعی باعث کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و عدم اطمینان مربوط به عوامل مؤثر بر ارزش شده (رودریگلز و همکاران[۵۷]،۲۰۰۶) که به نوبه ی خود هزینه ی سرمایه را کاهش میدهد. نتایج تحقیق(دهالیوال و همکاران[۵۸]،۲۰۱۱)نیز نشان میدهد که شرکت هایی که اقدام به افشای مسئولیت های اجتماعی خود میکنند نسبت به شرکت های مشابه در همان صنعت، پس از اقدام به افشا، کاهشی در هزینه ی سرمایه ی خود داشته اند.
۲-۳-مروری بر ادبیات ارزش شرکت
ارزش متغیری است که دارای بار معنایی گسترده ایی میباشد که دامنه آن با تعداد رشته ها و تخصص ها مرتبط است. نظیر ارزش اجتماعی، ارزش اقتصادی، ارزش مالی و… نماد هر یک از ارزشها با توجه به اهدافشان انتخاب و ارائه میشود. برای مثال ارزش های اجتماعی، مدل های کلی رفتار جمعی و هنجارهای کرداری هستند که مورد پذیرش عمومی و خواست جامعه اند. این نوع ارزش ها شامل تمامی ارزش هایی میشوند که مردم یک جامعه با آن ها حیات اجتماعی خود را میگذرانند و در برابر آن به نوعی وفاق و تفاهم رسیده اند.
ارزش های مالی، در حقیقت بهای دارایی هستند که به صورت های مختلف و با عنوان ارزش اسمی، ارزش تاریخی، ارزش متعارف، ارزش معاملاتی(بازار) و ارزش ذاتی(فعلی یا جاری) تعیین میشوند. تعیین ارزش انواع دارایی های مالی در تصمیمگیری سرمایهگذار نقش قابل توجهی دارد. زیرا سرمایهگذار قبل از خرید انواع اوراق بهادار، علاقه مند است از ارزش آن آگاهی یابد. ارزش اوراق بهادار به وسیله حقوق صاحبان سهام و سود بالقوه تبیین میشود. علاوه بر آن محیط اقتصادی و عملکرد بنگاه اقتصادی در صنعت بر ارزش اوراق بهادار و نرخ بازدهی آن مؤثر است. داراییهای مالی در حقیقت انواع اوراق بهاداری هستند که بر اساس آن ارزش شرکت محاسبه میگردد و عبارتند از اوراق قرضه، سهام ممتاز و سهام عادی. ارزش یک قلم دارایی اعم از اینکه واقعی یا مالی باشد بستگی به این دارد که تا چه حد بتواند خواسته ها و نیازهای اشخاص را ارضا کند. ارزش یا مطلوبیت دارایی های یک شرکت در گرو توانایی آن در ایجاد جریانات نقدی در یک دوره معین زمانی است. فرض اصلی ارزشیابی داراییهای مالی این است که سرمایهگذار میخواهد ارزش بازار اوراق بهادار را بداند. زیرا اوست که اوراق بهادار شرکتها را خرید و فروش میکند.
ارزش یک دارایی مالی، معادل ارزش فعلی بازدهی های مورد انتظار آتی میباشد خصوصاًً سرمایه گذار انتظار دارد که دارایی، جریانی از بازدهی را طی یک دوره زمانی فراهم نماید. بنابرین تعیین ارزش ذاتی، به عنوان نظریه ارزشیابی مدنظر قرار میگیرد. به نظر پروفسور رضایی(۲۰۰۱) مفهوم ارزش به همان سادگی نیست که گروهی از افراد تصور میکنند. ارزش هر دارایی به عوامل مختلفی مانند فردی که ارزشیابی برای او صورت میگیرد، نوع ارزشی که باید اندازهگیری شود، زمانی که برآورد ارزش در آن لحظه انجام میشود و هدف ارزشیابی بستگی دارد. وی اعتقاد دارد که ارزش، یک مفهوم ایستا یا مشابه با مفاهیم دیگر نیست. ارزش هر دارایی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که در زمانهای مختلف ممکن است تغییر کنند.
به طور کلی ارزش عبارت است از بار معنایی خاصی که انسان به برخی اعمال، حالت ها و پدیده ها نسبت میدهد.
۲-۳-۱-فرایند ارزشیابی شرکت
فرایند ارزشیابی شرکت شامل مراحل زیر است:
شناخت شرکت: این مورد شامل ارزیابی صنعت، موقعیت رقابتی شرکت در صنعت و استراتژی شرکت است. تحلیلگر مالی، از این اطلاعات به همراه گزارش های مالی شرکت، برای پیشبینی عملکرد آتی شرکت استفاده میکند.
پیشبینی عملکرد آتی شرکت: فروش، سود و موقعیت مالی آتی شرکت
انتخاب مدل ارزشیابی
محاسبه ارزش شرکت
تئوری ارزش، چارچوبی مشترک برای ارزشیابی تمام سرمایه گذاری ها را فراهم میکند، کاربردهای مختلف این تئوری، ارزشهای برآوردی متفاوتی را برای راه کارهای سرمایهگذاری به دلیل جریان های پرداخت مختلف و ویژگیهای اوراق بهادار به وجود می آورد که بر اساس آن سرمایه گذار اقدام به سرمایهگذاری در یک دارایی مالی می کند.
۲-۳-۲- رویکردهای ارزشیابی شرکت
جنکینز[۵۹](۲۰۰۶) معتقد است برای تعیین یا براورد ارزش شرکت سه روش کلی وجود دارد. آن ها عبارتند از
رویکرد ارزشیابی مبتنی بر دارایی ها[۶۰]
رویکرد ارزشیابی مبتنی بر ارزش مقایسه ای بازار[۶۱]
رویکرد ارزشیابی مبتنی بر درآمد[۶۲]
رویکرد ارزشیابی مبتنی بر دارایی ها
طبق این رویکرد، ارزش دارایی ها و بدهیهای شرکت بر اساس ارزش جاری بازار تعیین میشود. این ارزشیابی ممکن است به صورت تک تک اقلام صورت های مالی و یا به صورت گروهی صورت گیرد. برای انجام این کار معمولاً از یک متخصص ارزشیابی که در صنعت مربوطه دارای تخصص و شناخت کافی میباشد استفاده میگردد. ارزش دارایی ها از طریق برآورد درآمد آنها در آینده تعیین میشود. در طول کاربرد بالقوه دارایی ها و یا از طریق ارزش تسویه آنها، درآمد ایجاد می شود.
۲-۳-۳-رویکرد ارزشیابی مبتنی بر ارزش مقایسه ای بازار
معمولاً برای تعیین ارزش شرکت بر اساس ارزش مقایسه ای بازار از دو روش مختلف ارزشیابی استفاده میشود: یکی مقایسه با معاملات یا فعالیتهای مشابه و دیگری مقایسه با شرکتهای سهامی مشابه.
الف) مقایسه با فعالیت های مشابه: تجزیه و تحلیل داده های عملیاتی و مالی از فعالیتهای مشابه می تواند برای پیشبینی ارزش شرکت مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد. اینگونه مقایسه بر اساس اطلاعات تاریخی صورت میگیرد و میتواند ارزش شرکت هدف را که در صنعت مشابه فعالیت می کند برآورد نماید.
“
[دوشنبه 1401-09-21] [ 05:45:00 ب.ظ ]
|