بررسی رابطه بین راهبردهای کاریابی و تیپ های شخصیت دانشجویان دانشگاه اصفهان |
هر انسان بنابر فطرت انسانی، با یک سری از نیازها متولد می شود که این نیازها در طی رشد انسان تغییر
مییابند. مجموعه ای از نیازها وجود دارند که در بین سایر نیازها از اهمیت بیشتری برخوردارند به طوری که حیات انسان به آن ها وابسته است و دستهای از نیازها بیشتر جنبه روانی دارند و پس از تامین نیازهای حیاتی اولویت مییابند. انسان برای تامین نیازهای اولیه یا حیاتی خود به منابع مادی نیازمند است و برای کسب منابع مادی همواره به کار و شغل نیاز داشته است. پس میتوان گفت حیات آدمی به داشتن کار و کسب منابع مالی وابسته است.
از سوی دیگر، کار و شغل بر سایر جنبه های زندگی هر فرد مثل رفتار، برنامه ریزی برای زندگی، گذراندن ساعات زندگی، خواب، غذا، تفریح، آموزش و… موثر است. بنابراین، تامین نیازهای غیرمادی و روانی انسان نیز به کار مرتبط است)اردبیلی،1374).
کار و بیکاری از موضوعاتی هستند که در مورد آن ها، در بین افراد جامعه، با هر سن، تحصیلات، ویژگی و منصبی که باشند، بحثهای زیادی می شود. در بین صحبت افراد مختلف، گاه شنیده می شود که میگویند: برای افراد جامعه کار وجود ندارد(صالحی،1384). عدهای نیز این گونه بیان کرده اند که در جامعه ما کار به اندازه کافی وجود دارد، اما افراد جویای کار، راهبرد و شیوه درستی برای یافتن شغل و کار در پیش نمیگیرند)اردهه و اردهه،1384).
در پیش گرفتن راهبردهای نادرست برای کاریابی می تواند به علت عدم آگاهی افراد، آموزشهای نادرست خانواده و مدرسه و عدم مهارت افراد باشد. صرف نظر از این که علت به کارگیری راهبردهای ناصحیح چیست، آن چه مهمتر و ضروریتر به نظر میرسد این است که راهبردهای کاریابی در هر دو صورت)چه کار به اندازه کافی وجود داشته باشد و افراد راهبرد درست به کار نبرند و چه این که کار در جامعه محدود باشد) برای افراد جامعه مورد نیاز و اساسی هستند)سوکی نیک، بندات و رافمن[1]، ترجمه فرجی،1383).
با توجه به نیاز افراد جامعه به استفاده از راهبردهای کاریابی ، بررسی عوامل موثر بر انتخاب راهبردهای کاریابی که افراد برای کاریابی از آن استفاده می نمایند بسیار ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش تاثیر شخصیت بر انتخاب راهبردهای کاریابی بررسی شده است.
1-2 شرح و بیان مساله پژوهشی
اشتغال موجب بقای جامعه میگردد و در اعتلای حیات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه نقش مهمی دارد(شفیع آبادی، 1378، درودی،1384). بسیاری از نیازهای انسان مثل نیازهای جسمی، روانی واجتماعی از طریق اشتغال برآورده میگردد(شفیعآبادی،1387). کار و اشتغال جوهره و بر طرف کننده نیازهای روحی و جسمی افراد جامعه است(ریحانی بزرگ، 1386).
اختلال در اشتغال صدمات جبرانناپذیری بر فرد و نظام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد. کار عامل مؤثری در شکل گیری رفتار و تعیین کننده سلامت جامعه است. جوامعی که با مشکل بیکاری[2]مواجه هستند، مسائل زیادی در زمینه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی دارند. بیکاری موجب فساد وتباهی میگردد به طوری که گفته میشود ریشهی تمام مفاسد فردی و اجتماعی بیکاری است(شفیع آبادی، 1387).
بیکاری و کاریابی از دغدغههای اصلی اکثر افراد جامعه ی ما به ویژه جوانان و دانشجویان محسوب می شود و از مسائل مهم برای کلیه افراد جامعه است. کار در زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی نقش بسیار مهمی دارد. به نظر میرسد که اهمیت کار و کاریابی امری کاملا بدیهی است به طوری که بر تمام حیطههای زندگی فرد تاثیر دارد و اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست و تمام افراد جامعه بر اهمیت کاریابی اتفاق نظر دارند)ناصرآرا،1377).
کاریابی از بزرگترین مشکلات و نگرانیها در هر جامعهای به ویژه در جامعه ماست. مشکل کار و کاریابی مسئلهای کاملا ملموس و حیاتی محسوب می شود که از جمله نگرانی و دغدغههای به روز به شمار می آید به طوری که دیده می شود از جمله مسائل مهم برای مسئولان جامعه، خانوادهها ، جوانان و به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه است. بسیاری از افراد امروزه در جستجوی کاری مناسب هستند)اردهه و اردهه،1384).
بیکاری پدیدهای اجتماعی است که در اکثر نقاط جهان مشاهده میشود(اردهه، ابراهیمیان، 1383). کشور ما نیز همچون بسیاری از جوامع با مشکل بیکاری به ویژه در جوانان و فارغ التحصیلان مواجه است. به طوری که همواره یکی از دغدغههای اصلی مسئولان و سیاستگذاران کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال به ویژه برای جوانان بوده است(لبافی، طهماسبی گنجور، 1384). داشتن کار و شغل جزء حقوق اصلی هر انسانی است و هر فردی به طور طبیعی حق دارد که برای ادامه زندگی خود شغلی انتخاب نماید (کرمی، 1373). این در حالی است که انتخاب شغل مناسب نیازمند جدیت وتلاش فراوان است (ناصرآرا، 1377).
در کشور ما مهارتهای کاریابی[3] و راهبردهای جستجوی شغل کمتر مورد توجه قرار گرفته و باور و نگرش اغلب افراد جامعه این است که فرصتهای شغلی در جامعه کم است. چنین باورهایی موجب شده تا جویندگان کار برای یادگیری مهارت ها و روشهای کاریابی[4]، تلاش کمتری داشته باشند و روشهای منفعلی را در پیش گیرند. این در حالی است که باورهای شغلی بر تصمیم گیری شغلی تاثیر مهمی دارند و مطالعات متعددی نیز بر ارتباط معنادار بین رفتار کاریابی[5]و یافتن شغل تاکید دارند(حق شناس، عابدی، باغبان، سمیعی، حسینیان، صالحی،1389).
باورهای کاریابی[6]توسط آگزین و فیشبین[7](1975)به شکل احتمال ذهنی در مورد وجود رابطه بین موضوع مورد باور فرد، برخی موضوعات، ارزش ها، مفاهیم یا اسنادها تعریف شده اند. باورهای کاریابی داوریهای ذهنی فرد نسبت به خودش در ارتباط با انتخاب شغل می باشند که بر تصمیم گیری شغلی موثر هستند (آرولمانی[8]، 2004). این موضوع کاملا مشخص است که حتی با ایجاد زمینه اشتغال، آگاهی از رفتارهای کاریابی برای رقابت در بازار کار بسیار مهم است به طوری که راهبرد مورد استفاده برای یافتن شغل می تواند بر سرعت دستیابی فرد به شغل مورد علاقه فرد تاثیر بگذارد(سوکی نیک، ترجمه فرجی،1383).
رفتار کاریابی مجموعه فعالیتها و رفتارهای منظم، سازمان یافته و هدفدار برای شناسایی و جستجوی فرصتهای شغلی است(کانفر، ونبرگ و کانترویتز[9]،2001). کاریابی فرایندی هدفدار است که شامل جمع آوری اطلاعات درباره فرصتهای شغلی احتمالی، ارزیابی و بررسی انتخابهای شغلی وانتخاب یک شغل از بین موارد پیشنهادی است(باربر،دالای، جاننتونیا و فیلیپس[10] ،1994).تحقیقات نشان می دهند که بسیاری از رفتارها و راهبردهای کاریابی در نتایج کاریابی موثر هستند. در اکثر مطالعات مربوط به کاریابی، روشهای کاریابی، شامل استفاده از منابع معمولی شامل این موارد می باشند:آگهیهای استخدامی روزنامه ها، ماهنامههای تجاری، اینترنت، ارسال کارنامه شغلی یا رزومه، مراجعه به نمایندگیهای استخدام موقت یا دائمی و کار داوطلبانه یا کارورزی در طول تحصیل(کانفر،2001).
به طور کلی راهبردهای کاریابی در منابع مختلف به دو دستهی رسمی و غیررسمی تقسیم می شوند (ساکس[11]،2005). منابع رسمی شامل روشهایی همچون استفاده از آگهی روزنامه ها، کاریابی از طریق شبکههای کاریابی اتحادیههای صنفی یا نمایندگیهای استخدام خصوصی و مراجعه به مراکز کاریابی هستند; همچنین ارسال درخواست مستقیم برای کار در سازمانی که فرد به آن علاقه دارد، استفاده از وب سایت سازمان ها و کاریابی از طریق شرکتهای حرفه ای مرتبط با رشته ی فرد کاریاب، از جمله این منابع محسوب میشوند.منابع غیررسمی به شبکه روابط فرد با دیگران مربوط میشوند مانند صحبت با دوستان، خانواده، استفاده از اساتید، استفاده از روابط در موسسات در حال تغییر که جای خالی برای استخدام دارند و همچنین حضور در بازار کار و کار کردنهای دورهای در بازار کار (رید[12]به نقل از ساکس،2005).
هر فردی به شیوه خاصی به دنبال کار میگردد و این امر موجب شده تا روشهایی که برای یافتن کار مورد استفاده قرار میگیرند، متفاوت باشند. علت تفاوت روشهای مورد استفاده توسط افراد می تواند به مسائلی چون ویژگیهای شخصی، امکانات، محیط، آگاهی افراد و شرایط مربوط باشند. بدیهی است هر فردی دارای ویژگی های خاص و شخصیت[13] منحصر به فردی است)اردهه و اردهه،1384).
افراد از ابتدای کودکی ویژگیهای خاص خود را دارند که حتی ممکن است در دو فرزند یک خانواده نیز متفاوت باشند. از ابتدای تولد و هفتههای نخست، کودکان از نظر سطح فعالیت، واکنش به تغییرات محیط، تحریک پذیری، گریه کردن، نا آرام بودن، سطح تحمل، پیچ وتاب خوردن و سایر ویژگیها با یکدیگر متفاوتند. نتایج پژوهشها حاکی از تداوم این ویژگیهای شخصی و خلق و خوی کودکان در سالهای بعدی زندگی است به طوری که خلق و خو و سازگاری دوران بزرگسالی، همبستگی معناداری با ویژگیهای شخصی و خلقی دوران کودکی دارد. به چنین ویژگیهای پایداری که در فرد وجود دارند، شخصیت گفته می شود(اتکینسون، اتکینسون، اسمیت، بم، هوکسما[14]،1904. براهنی، بیرشک، بیک، زمانی، شهرآرای، کریمی، گاهان و محی الدین،1383 ). شلدن شخصیت را سازمان پویای جنبههای ادراکی، انفعالی، ارادی و بدنی فرد تعریف می کند(سیاسی،1384). هرنظریه تعریف خاصی از شخصیت دارد.
بسیاری چون پارسونز[15]، هالند[16]، لوری[17]، مایرز و بریگز[18]، تریسی و راندز[19]معتقدند انتخاب شغل تحت تاثیر شخصیت و ویژگیهای افراد است و هر یک مدلی برای شخصیت ارائه داده اند که هر فرد طبق آن دارای شخصیت خاصی است(سمیعی، باغبان، عابدی، حسینیان، 1390).
یکی از نظریههای شخصیت، نظریهی اینوگرام[20] است. طبق مدل یا نظریهی اینوگرام افراد در سه گروه اصلی ادراک گرا[21]، احساس گرا[22]و عمل گرا[23] قرار میگیرند که هر یک از این سه گروه دارای سه زیر مجموعه است بنابراین طبق این نظریه افراد در 9 گروه مختلف قرار می گیرند و طیف یکپارچه ای از شخصیت افراد در قالب نه بعد شخصیتی فراهم میآید. این نه بعد یا تیپ شخصیتی عبارتند از: اصلاح گرا[24]، یاری دهنده[25]، عمل گرا[26]، فردگرا[27]، محقق[28]، وفادار[29]، کلیت گرا[30]، چالش طلب[31] و مسالمت جو[32]. هر یک از افرادی که در یکی از این گروههای نه گانه قرار میگیرند دارای ویژگیهای خاصی هستند(حق شناس،عابدی، حسینیان، باغبان، سمیعی، صالحی، 1389).با توجه به مسائل بیان شده این سوال مطرح می شود که هر یک از تیپهای شخصیتی نه گانه طبق مدل اینوگرام از چه راهبردهایی برای کاریابی استفاده می کنند؟
تحقیقات انجام شده حاکی از این است که روش مورد استفاده برای کاریابی بر یافتن شغل، شدت و مدت کاریابی موثر است. مطالعه ی پیشینه حاکی از تاثیر ویژگیهای فردی و شخصیت افراد بر شدت کاریابی و رفتار کاریابی است(ساکس،2005). بنابراین با توجه به اهمیت و مشکلات کار و کاریابی، باید روشهایی که موثرتر از سایر روشها هستند، مشخص شوند و همچنین تعیین شود که چرا برخی افراد یک روش خاص را برای کاریابی انتخاب می کنند؟ آیا بین ویژگیهای شخصیتی افراد و استفاده از یک روش کاریابی رابطه وجود دارد؟ آیا شخصیتهای مشابه، روشهای کاریابی مشابهی دارند؟
در این پژوهش رابطه عامل شخصیت و راهبردهای کاریابی بررسی شده است. راهبردهای کاریابی یکی از متغیرهای کاریابی است. راهبردهای کاریابی، شیوه هایی هستند که افراد برای یافتن کار از آن ها استفاده می نمایند و شخصیت مجموعه ویژگی های جسمانی، روانی و رفتاری است که هر فرد را از سایر افراد متمایز می نماید. با توجه به این که شخصیت موجب تمایز افراد از یکدیگر می گردد؛ در این پژوهش رابطه شخصیت و تمایز افراد به دلیل تفاوت شخصیت آن ها و شیوه ای که افراد برای یافتن کار از آن استفاده می نمایند بررسی شده است. بنابراین، مسئله تحقیق حاضر بررسی رابطه بین تیپ های شخصیت اینوگرام و راهبردهای کاریابی دانشجویان دانشگاه اصفهان می باشد.
1-3 ضرورت انجام تحقیق
کار و اشتغال از جمله مهمترین عواملی است که بر آیندهی فرد، سبک زندگی، میزان سلامت روانی، هویت، استحکام شخصیت، مفید یا غیرمفید بودن فرد، جامعه پذیری، تفریح، ساعات فراغت، رابطه فرد با دیگران و بسیاری از عوامل دیگر مؤثر است. کار برای فرد نشآن های از بلوغ است و موجب استقلال، آزادی و احترام برای وی میگردد (شفیع آبادی، 1381، اردبیلی، 1378).
بیکاری میتواند باعث طرد اجتماعی، تاثیر جسمی و روحی منفی بر فرد، خانواده و اجتماع گردد. بسیاری از انحرافات اجتماعی و اخلاقی، بزهکاریها، اعتیاد، جرم وجنایت و عدم توانایی ازدواج و تشکیل خانواده برای جوانان یا عدم توانایی ادامه تحصیل و پیشرفت، وابستگی به خانواده، عدم توانایی تامین معاش و شکل گیری مفاسد اجتماعی و تباهی افراد در جامعه ناشی از بیکاری است)ایمانیان و ایمانیان، 1384).
انتخاب شغل یکی از سرنوشتسازترین تصمیمات فرد است که به نظر میرسد از مهمترین مسائل جوانان کشور ما باشد. افراد زیادی با سطوح تحصیلی مختلف و با وضعیت اجتماعی و اقتصادی متفاوت درگیر این موضوع هستند. به طوری که این موضوع یکی از دغدغههای اصلی برای افراد جامعه و مسئولان است.
جامعه برای رسیدن به خودکفایی نیازمند انتخاب کارگران و نیروی ماهر است و بیکاری به معنی هدر دادن منابع جامعه است که هیچ کس نمیتواند در برابر آن بی اعتنا باشد(ناصرآرا، 1377، کیاوند، 1366). در این میان به نظر میرسد با وجود این که جویندگان کار در کشور ما بسیار زیاد هستند اما مهارتهای کاریابی و راهبردهای جستجوی شغلی کمتر مورد توجه قرار گرفته این در حالی است که استفاده از راهبردهای مناسب برای کاریابی در یافتن شغل و کار به فرد کمک زیادی مینمایند.
با توجه به این که جویندگان کار از راهبردهای مناسبی استفاده نمی کنند و گاهی حتی با آن ها آشنا هم نیستند، گمان میکنند فرصتهای شغلی در جامعه کم است و بنابراین به دنبال فراگیری مهارتهای کاریابی نمیروند و روشهای منفعلی درپیش میگیرند (صالحی، 1385).
اهمیت کار برای حیات انسان و جامعه کاملا مشخص است. از آن جا که به نظر میرسد کار یکی از اساسیترین نیازهای افراد جامعه به ویژه جوانان است، جایگاه و اهمیت پژوهش در زمینه کاریابی و کلیه عوامل وابسته به آن همچون راهبردهای کاریابی، نیاز به توضیح ندارد. با توجه به اهمیت موضوع بیکاری و اشتغال در جهان و کشور ما به نظر میرسد لزوم توجه به رفتارهای کاریابی و راهبردهای کاریابی و شناسایی عوامل وابسته به آن انکارناپذیر باشد.
ارزش هر پژوهش و فعالیتی در زمینه کار و کاریابی، برای افراد جامعه از بدیهیات است به حدی که هر فرد از افراد جامعه می تواند ضرورت آن را بیان نماید. شاید اگر از کلیه ی افراد جامعه ما و هر جامعه دیگری در مورد اهمیت، اولویت و ارزش کار و کاریابی برای افراد جامعه به ویژه جوانان پرسیده شود، میتوان فهمید که کاریابی از ضروریترین نیازهای جهان و افراد به شمار میآید. چنین به نظر میرسد که با تغییرات اساسی در دنیای کار، این ضرورت به بحث اساسیتری تبدیل شده است که هیچ کس نمی تواند آن را انکار نماید. با نگاهی به افراد میتوان به این نتیجه رسید که پژوهش در زمینه کاریابی و شیوهای که افراد برای جستجوی کار از آن استفاده می کنند، مورد نیاز همه افراد جامعه از هر قشر، سن، گروه و طبقهای است.
راهبردهای کاریابی و عوامل وابسته به آن برای پژوهشگرانی که علاقهمند به پیش بینی کنندهها و پیامدهای کاریابی هستند، موضوع با اهمیتی است و همچنین برای شاغلینی که کاریابان برای یافتن کار سراغ آن ها میروند اهمیت دارد. افراد معمولی، موسسههای آموزشی، مشاورین شغلی، سازمآن ها و به طور کلی همه جامعه از جمله گرو ه هایی هستند که به فرایند و متغیرهای کاریابی علاقه مند می باشند. بنابراین کاریابی به حیطه ی وسیعی از افراد مربوط می شود از جمله افرادی که از بیکاری رنج
میبرند، افرادی که میخواهند شغلشان را تغییر دهند، کسانی که برای اولین بار وارد بازار کار شده اند، سازمآن ها و حتی مشاغل.
مسئله کاریابی، راهبردها و شیوههای آن برای دانشجویان، جوانان، محصلان، مسئولان آموزشی مدارس و دانشگاهها و مسئولان کشور و به طور کلی همه افرادی که با کار و اشتغال در ارتباط هستند، مهم است. این تحقیق برای مسئولین کشور، جوانان، دانشجویان، محصلین، فارغ التحصیلان، مسئولان دانشگاهها و مراکز تربیتی، والدین، برنامه ریزان اجتماعی و تربیتی، افراد و سازمآن هایی که در حیطه کار و امور اجتماعی، تعلیم و تربیت، کارآفرینی، پرورش و رشد کودکان، نوجوانان وجوانان کار میکنند و مراکز کاریابی، مشاوران، مدیران و معلمان مدارس و مربیان ضروری است و مفید واقع می گردد.
این پژوهش میتواند برای افراد جویای کار، جهت پرورش مهارتهای کاریابی آنان مؤثر باشد و به طور کلی میتواند مورد توجه همهی کسانی که با موضوع کار و بیکاری درگیر هستند، قرار گیرد. بنابراین با احساس چنین ضرورتی، پژوهش در زمینه ی کار، کاریابی و عوامل وابسته به آن، برای کمک به همه ی افراد جامعه بسیار اساسی و لازم است و این مسائل باید به دقت و به طور مفصل، مورد بحث قرار گیرند.
1-4 اهداف پژوهش
1-4-1 هدف کلی
تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و راهبردهای کاریابی در دانشجویان دانشگاه اصفهان.
1-4-2 اهداف اختصاصی
1-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد آگهیهای استخدامی روزنامه ها.
2-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به مراکز کاریابی.
3-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبردگفتگو با دوستان و خانواده در زمینه کاریابی.
4-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بررسی وب سایت سازمان ها.
5-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به نمایندگیهای استخدام خصوصی.
6-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد ارسال درخواست مستقیم برای کار در سازمان مورد علاقه.
7-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به شرکتهای حرفه ای مرتبط با رشته ی فرد.
8-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بهره گیری از اساتید.
9-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بهره گیری از روابط در موسسات در حال تغییر با شغل های بلاتصدی.
10-تعیین رابطه ساده و چندگانه بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد کارکردنهای دوره ای در بازار کار.
1-5 فرضیههای پژوهش
1-5-1 فرضیه کلی
بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و راهبردهای کاریابی در دانشجویان دانشگاه اصفهان رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
1-5-2 فرضیههای اختصاصی
1: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد آگهیهای استخدامی روزنامه ها، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
2: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به نمایندگیهای استخدام خصوصی، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
3: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد گفتگو با دوستان و خانواده در زمینه کاریابی، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
4: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بررسی وب سایت سازمان ها، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
5: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به مراکز کاریابی، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
6: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد ارسال درخواست مستقیم برای کار در سازمان مورد علاقه ی فرد، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
7: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد مراجعه به شرکتهای حرفه ای مرتبط با رشته ی فرد، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
8: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بهره گیری از اساتید، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
9: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد بهره گیری از روابط در موسسات در حال تغییر با شغلهای بلاتصدی، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
10: بین ابعاد نه گانه شخصیت اینوگرام و استفاده از راهبرد کار کردنهای دوره ای در بازار کار، رابطه ساده و چندگانه وجود دارد.
[1]–Sukiennik , Bendat & Raufman
[2]– Unemployment
[3]–Job search skills
[4]–Job search methods
[5] -Job search behavior
[6]–Job search beliefs
[7]–Agzen & Fishbin
[8]–Arulmani
[9] – Kanfer , Wenberg & Kantrowitz
[10]–Barber ,Daly, Giannantonio &Philips
[11]–Sakes
[12]–Reid
[13]–Personality
[14]–Atkinson,Atkinson , Smith, Bem & Hoeksema
[15] -Parsons
[16]–Holland
[17]–Lowry
[18]–Mayers & Briggs
[19]–Tracey & Rounds
[20]–Enneagram
[21]–Thinking
[22]–Feelling
[23] – Instinctive
[24]–The Reformer
[25]–The Helper
[26]–The Achiever
[27]–Individualist
[28]–Investigator
[29]–Loyalist
[30]–Generalist
[31]–Leader
[32]–Peace Maker
[سه شنبه 1400-05-05] [ 06:13:00 ق.ظ ]
|